Vallerret on vuonna 2015 perustettu norjalainen käsinevalmistaja, joka on erikoistunut valokuvauskäsineiden valmistukseen. Vallerret valmistaa korkealuokkaisista materiaaleista kestäviä ja käytännöllisiä tuotteita, jotta Sinä voit kuvata myös talvella eikä tarvitse kärsiä kylmistä sormista.

Laajasta valikoimasta löytyy hansikkaat eri vuodenaikoihin ja tarpeisiin. Kevyemmät kevät / syksymallit on mukavat käyttää ja paksummat talvimallit antavat suojaa purevaa pakkasta vastaan.

Hansikkaiden suunnittelussa otetaan huomioon valokuvaajan tarpeet ja nykylaitteiden käyttö. Hansikkaiden sormenpäistä löytyy kosketusnäytöille suunnitellut pinnat, pienempien nappuloiden käyttämistä varten useista malleista saadaan etusormen ja peukalon kärjet avattua.

Vallerret laatuun luottavat ammatti- ja harrastajakuvaajat ympäri maailman.

Vallerret mallisto

Skadi Zipper Mitt PSP

Skadi Zipper-Mitt on 2-in-1 hansikas, joka tarjoaa lämpimän tumpun sekä sormikkaan yhdistelmän. Kuvaajalle, joka liikkuu erittäin kylmissä oloissa ja tarvitsee myös sorminäppäryyttä kameran käsittelyssä. Vuohennahkalla vahvistettu ja pitävällä kämmenpohjalla varustettu tyylikäs, merinovillainen käsine miehille ja naisille.

Markhof Pro V3

Markhof Pro V3 käsineet on suunniteltu kevyeen pakkaskeliin. Tyylikkäät käsineet sopivat kaikkiin kuvaustilanteisiin pitämään kuvaajan sormet lämpöisinä. Markhof Pro V3 on yksi suosituimmista malleista. Avattavat sormenpäät lisäävät käytännöllisyyttä.

Hatchet

Hatchet on perinteisempi, tyylikäs nahkakäsine, joka on tehty kestämään. Vallerret tyyliin tässäkin käsineessä on avattavat sormenpäät. Hatchet käsine on suunniteltu keskikylmiin olosuhteisiin. Hatchet mallia on saatavissa mustana ja vaaleana versiona. Nahkakäsineen sisävuori on 100% merinovillaa.

Urbex

Urbex on kevyeen pakkaskeliin ja tuulisiin olosuhteisiin suunnitellut käsineet. Nimensä mukaisesti urbaaniin ympäristöön sopivat hansikkaat on valmistettu vuohen nahkasta ja niissä on merinovillainen vuori.

Peukaloissa ja etusormissa on pinnoite, joka toimii kosketusnäyttöjen kanssa. Peukalot ja etusormet on myös mahdollista avata.

Tinden

Tinden on paksuin sormikasmallinen kuvauskäsine. Pureva pakkanen ja kova tuuli ei haittaa kuvaamista, kun sormet pysyvät lämpöisinä.  

Tinden on sekä käytännöllinen että todella lämmin, mikä tekeekin siitä yhden suosituimmista malleista. Pitkävartinen malli, kiristettävällä suulla pitää kylmän ja lumen tehokkaasti käsineen ulkopuolella. Merinovillainen vuori on lämmin ja siirtää mahdollista kosteutta pois käsistä.

Milford

Milford on 2-in-1 käsine, jossa on pehmeä, lämmin fleecehanska, jossa on myös avattavat sormenpäät. Fleecekäsineen sisälle on pakattu pieneen tilaan mahtuva ripstop materiaalista valmistettu lisäsuoja, joka voidaan sujauttaa käsineen päälle kun keli muuttuu kosteammaksi.

Milford on suunniteltu kevät- ja syyskäyttöön, jolloin ilma ei ole välttämättä pakkasen puolella.

Women’s Nordic

Women’s Nordic on naisten käsiin sopivat, lämpimät kuvauskäsineet, joista löytyy myös Vallerret tyyliin avattavat sormenpäät. Tyylikkäät sormikasmalliset käsineet lämmittävät pikkupakkasilla ja suojaavat kevyesti kosteudelta.

Thinsulate eriste yhdessä merinovillan kanssa pitävät kylmän ulkona, lämpimän sisällä ja siirtävät kosteutta pois käsistä.

Power Stretch Pro Liner

Power Stretch Pro Liner on pääasiassa tarkoitettu lisäkerroksena antamaan lisää lämmöneristystä erittäin kylmiin oloihin. Ohut käsine toimii myös sellaisenaan kylmillä keleillä, kun lämpötila ei vielä ole kovasti pakkasen puolella. Käsineiden etusormet on kosketusnäyttöjen kanssa yhteensopivat ja etusormet ja peukalot on myös avattavia.

Alta Over-Mitt

Alta Over-Mitt on päällyskäsine, jonka sisään mahtuu Vallerret kuvauskäsine. Alta Over-Mitt antaa tehokkaan lisäsuojan erittäin kylmissä olosuhteissa. Alta Over-Mitt käsinettä ei ole varsinaisesti suunniteltu käytettäväksi yksinään, ja kylmyysluokitus perustuu siihen, että alla on jokin toinen hyvin suojaava käsine esim. Tinden.

Lämpöluokitus

Käsinetarpeita ja olosuhteita on useita erilaisia, joten käsineitäkin löytyy jokaiseen tilanteeseen. Alapuolelta löydät kaavion ja kylmyysluokitusten kuvaukset, jotka helpottavat käsineiden valinnassa.

Markhof Pro V3 käsineet (vasen kuva) sopivat nopeatempoiseen kuvaamiseen. Skadi Zipper Mitt PSP (oikea kuva) käsineet on paremmat pitkäkestoisiin kuvaussessioihin kylmissä oloissa.

Mistä löydän lämpötilaluokituksen?

Lämpö on yksilöllinen kokemus ja siihen vaikuttaa useampi tekijä mm. tuuli ja ilmankosteus. Vallerret ei tästä syystä käytä lämpötilaan perustuvaa luokitusta, joka helposti saattaisi johtaa vääriin mielikuviin.

Henkilökohtaisista mieltymyksistä ja ulkoisista tekijöistä johtuvista syistä on hankalaa antaa tarkkoja lämpötilarajoja. Vallerret lämpö-opas antaa paremmin suuntaa valinnalle, jolloin voit oman kokemuksen pohjalta päätellä mm. oman aktiivisuuden ja kylmänkestosi ja valita juuri Sinulle mukavimmat käsineet.

Kuinka valitsen käsineet lämpötilan mukaan

Vallerret warmth rating ei suoraan kerro käyttölämpötiloja, vaan toimii valinnan apuna antaen vinkkiä mm. käsineen lämmöneristävyydestä ja vertailutietona Vallerret käsineiden välillä. Vallerret käsineiden valintaa helpottaa, kun pohdit ensin minkälaisissa olosuhteissa pääasiassa tulet käsineitä käyttämään. Tämän jälkeen pohdit vielä näitä:

a) Aktiviteettitaso
Liikutko paljon kuvauksen yhteydessä, vai oletko enemmän paikoillaan pysyttelevä luontokuvaaja, jonka täytyy olla mahdollisimman hiljaa samassa paikassa pitempiä aikoja?

b) Kerrospukeutuminen
Nyrkkisääntönä käsineiden valintaa voidaan peilata omaan pukeutumiseen. Mikäli pukeudut kylmällä kelillä useampaan kerrokseen, todennäköisesti kaipaat myös käsille kunnollista suojaa, mahdollisesti mm. Tinden + Alta yhdistelmä. 

Markhof (vasen) soveltuu liikkuvalle kuvaajalle. Tinden (oikea) on parempi kuvaajalle, joka pysyttelee paikoillaan tai kärsii helpommin kylmästä.

Arktiset olosuhteet

Arctic winter käsineet on suunniteltu äärimmäisen kylmiin olosuhteisiin. Näissä on tehokkain lämmöneristys ja suojaus sääilmiöitä vastaan.

Erittäin kylmät lämpötilat

Deep Winter käsineet soveltuu erittäin kylmiin ja lumisiin olosuhteisiin. Tehokas lämpöeristys, mutta silti kohtuullisen hyvä liikkuvuus.

Keskitalven kylmyys

Mid Winter käsineet soveltuvat päivittäiseen käyttöön, keskitason lämpösuojauksella. Kevyempi eriste mahdollistaa paremman liikkuvuuden, jolloin kameran käsittely on helpompaa.

Kevyt pakkanen

Mild Winter käsineissä on vain kevyt lämmöneriste. Kevyen pakkaskelin käsineet antavat hyvän liikkuvuuden ja kameran käsittelymahdollisuudet.

Alku- ja lopputalvi

Light Winter käsineet on pääasiassa aluskäsineitä antamaan lisäsuojaa. Näitäkin käsineitä voi käyttää sellaisenaan mm. keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötila on lähellä nollaa tai hieman pakkasen puolella.

Kokovalinta

 

LÖYDÄ SOPIVA KOKO:

  1. Mittaa avoimen kämmenen leveimmästä kohdasta ympärysmitta.
  2. Mittaa kämmenen pituus keskisormen päästä käsiranteen alkuun.

HUOM: Vallerret käsineet on tehty tiukalla sovituksella, jolloin mm. kameran käsittely olisi mahdollisimman helppoa. Kokotaulukko antaa tuloksen joka ehkä tiukempi kuin mihin olet tottunut.

Yllä olevat koot mahdollistavat parhaan kameratuntuman lämmöstä tinkimättä. Jos haluat löysemmän istuvuuden, harkitse koon suurentamista.

Vallerret tekee jatkuvaa tuotekehitystä ja -tutkimusta. Samalla kertyy tietoa ja oppia siitä kuinka erilaisia kaikki kädet ovat. Joillakin ihmisillä on pitkät laihat sormet ja ohuet ranteet, toisilla leveät kädet ja lyhyet sormet. 

Variaatioita on niin paljon, että käsineet eivät sovi kaikille edes kokotaulukon oikeilla mitoilla.

Mitä teen jos sijoitun kahden koon väliin?

Useimmiten on parasta valita suurempi koko, jos mittasi ovat kokojen välissä. Pienempi koko on todennäköisesti liian tiukka, jolloin sormien liikkuvuus kärsii.

Jos olet kokojen välillä tai jos kätesi eivät mahdu kokotaulukon mittoihin, suosittelemme sopivuuden priorisoimista ympärysmitan mittauksessa. Ympärysmitta on tärkein mitta ja jos käsineen ympärysmitta on liian pieni, kätesi ei todennäköisesti mahdu käsineeseen.

Kannattaako valita isompi aluskäsine?

Jos harkitset aluskäsineen (liner) yhdistämistä valokuvauskäsineisiisi, suosittelemme valitsemaan samankokoisen aluskäsineen kuin valokuvaushansikkaat. Vallerret aluskäsineet on suunniteltu ohuiksi ja sopivaksi valokuvauskäsineiden sisälle, joten suositus on valita  normaalikokosi. Tästä on kaksi poikkeusta:

Poikkeus 1: Jos olet kokotaulukon suhdekoon lopussa, esim. 1 mm koosta Large, suosittelemme nostamaan hansikaskokoa, jos aiot käyttää aluskäsinettä usein kuvauskäsineiden kanssa.

Poikkeus 2: Jos tykkäät enemmän väljemmistä käsineistä, sinun tulee myös valita isommat käsineet, kun lisäät aluskäsineen. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska löysät käsineet heikentävät käytettävyyttä ja ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin paras mahdollinen kameratuntuma.

Vallerret vinkki: Valitse aluskäsineeksi koko, joka on tiukka, jolloin saat parhaan mahdollisen istuvuuden ja Fliptech toimivuuden alus- ja päälikäsineen yhdistelmällä.